Sayfalar

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Ferahlatan Diziler

Ağustosun ortalarına girmişken artık bildiğin kavrulma,erime,mayışma hallerindeyiz.Evden çıkmak için her yerini buzla kaplamak veya en kalıcı çözüm yöntemi olarak derinin altına insan kliması falan taktırmak gerekiyor.

Evlere hapsolduk adeta.Yapacak işlerin en güzeli de zamanı geçirip değerlendirmek adına dizi,film izlemek kuşkusuz.

Peki bu yazın yakıcı sıcağına hangi diziler deva olur,hangileri serinletir,ferahlatır,rahatlatır?

Orta halli bir liste çıkardım yaz mahkumlarına bende.Buyrun okuyun,izleyin,ferahlayın !


                                    HUNG

Bir lisede baseball koçu olan Ray Drecker karısı Jessicadan ayrıldıktan sonra ikizlerini yanına alır.Fakat beklenmedik bir şekilde evi yanar ve beş parasız kalır.Bunun üzerine zengin bir doktorla evli olan Jessica çocukları tekrardan kendi himayesi altına alır.Ray artık yalnızdır.Elinde yanmış,onarılmayı bekleyen bir evi ve bahçede uyuduğu çadırı kalmıştır.

Tesadüf odur ki bir gün ‘’Milyoner Olmak İster Misiniz ? ‘’ kursuna katılır ve daha önce seks yaptığı bahtsız şair Tanya ile karşılaşır.İşte her şey bundan sonra başlayacaktır.Tanya’nın yardımlarıyla aslında elinde mutsuz kadınları mutlu edebilecek bir aletinin olduğunu anlamıştır.Ray bunu şansdan zerre kadar pay almamış hayatında bir çıkar yolu olarak bulmuştur.Tanya’nın pezevengliğinde mutluluk uzmanı Ray  Drecker olmuştur.Tarihin en eski mesleği fahişeliği yaparken bir takım şeyleri de gizlemek zorundadır.Ray için işler artık eskisinden çok daha fazla gariptir.

Dizi şu an 2.sezonunda,yayınlanmaya devam ediyor.Kara komedilerin genel özelliği olarak bölüm başı 21 dakika.Ray’in hikayelerini ve kadınlarını izlerken sıkılmayacağınızı garanti ederim.

                                  SHERLOCK

Daha önce hakkında bir tanıtım yazısı yazmıştım.Klasik İngiliz dedektifimiz Sherlock Holmes ve yardımcısı Dr.Watson artık  21.yy da maceradan maceraya koşuyor.BBC nin yeni dönem mini dizilerinden biri.3 bölüm(ki belkide daha fazla tam olarak bilinmiyor) den oluşuyor.Her bölüm 90 dakikalık bir film uzunluğunda.Eşsiz Londra görüntüleri eşliğinde onlar ile birlikte ipuçlarından sonuçları çıkarmaya çalışacaksınız. Heyecanlanacaksınız,güleceksiniz.Evet,Sherlock aramızda !


                            MATRİOSHKİ

Klasik Amerikan ve İngiliz dizilerinin aksine bu sefer ki önerim b iraz farklı.Belçika,Tayland,Almanya,Hollanda,Litvanya,Estonya,Moldova,Bulgaristan gibi ülkelerde geçen Belçika yapımı.

Günümüzde ne yazık ki oldukça fazla olan kadın ticaretini konu alıyor.İzledikten sonra hayat kadınlarına aynı şekilde bakamayacağınıza emin olabilirsiniz.İnsan hayatının böylesine basit ve karanlık olduğunu gösterdikçe tüyleri diken diken etmekte.


Dizi 2007 yılında FX kanalı tarafından hem internet hem de tv üzerinden yayınlandı.2.sezon sonunda bitirildi.

Ayrıyetten dizinin jeneriği de şahane.



                                     PERSONS UNKNOWN

Bu yazın en sükse yapan dizilerinden biri.Ucundan az buçuk Lost,Prisoner izleyenlere konusu tanıdık gelecektir.Kaçırılan ve gözlerini hiç bilmedikleri garip bir kasabada açan 7 kişi nasıl bir durumda olduklarını anlamaya çalışmaktadır.Yerleştirilen kameralar sayesinde bu 7 kişinin her yaptığı da gözlenmektedir.

Dizi yayınlanmaya devam ediyor.Toplam olarak 13 bölümden oluşuyor.Öyle ahım şahım,şöyle iyi böyle iyi bir dizi demeyeceğim ama şu yaz sıcağından fena gitmiyor.

                                 
                                         
                                  FUTURAMA

Çizgi dizilerin en komiklerinden biridir Futurama.The Simpsons ın yaratcısı Matt Groening in elinden çıkmıştır.

1999 yılının 31 Aralık ında yani milenyuma dakikalar kala pizza servis elemanı olan loser Fry bir laboratuara girer ve yanlışlıkla insan donduran makinaın içine giren.Fry tam 1000 yıl dondurulmuştur.Gözlerini açtığında kendisini hiç bilmediği başka bir dünyada bulur.

Alkolik,hırsız,küfürbaz robot Bender,tek gözlü seksi ve korkusuz LeeLa,Fry’ın 21 kuşak öteden yiğeni 120 yaşındaki profesör bir araya toplanır.Artık hep birlikte uzay taşımacılığı yapacaklarıdır.Bu alışılagelmemiş kahramanlar maceradan maceraya atlayacaklardır.

Dizi iptal edilene yani 2003 yılına kadar Fox kanalında yayınlanmıştı daha sonra 2007 yılına kadar da Cartoon Network tarafından Adult Swim programında yayınlamıştır.

Ayrıyetten dizinin 2 tane de filmi yayınlanmıştır.

Bugünlerde 6.sezonuyla birlikte ekranlarımıza geri dönmüştür.Geçen 20 dakikanın nasıl bittiğini bile anlamayacaksınız.


Hiç yorum yok: