Sayfalar

12 Ağustos 2010 Perşembe

Survivors(2008)



Dünyada son kalanlar olsak,ailelerimizi,dostlarımızı,sevdiklerimizi kaybetmiş olsak,her gün kullandığımız adeta onsuz iş yapamayacak hale geldiğimiz teknolojiyi kullanamasak,en önemlisi hayatta kalabilmek adına sürekli birilerinden kaçmak ve savaşmak zorunda kalsak ne yaparız ? (gerçi son kısım şu anda da mevcut sayılır) İşte Survivors tüm bu soruların yanıtlarını bulduğu bir dizi.

Son dönemde bu konu hakkında çekilmiş pek çok film var ; Resident Evil,The Day After Tomorrow,28 Days Later,I am Legend gibi.

Dünyada son kalanlarolsak ne yaparız,dünyanın sonu gelse ne olur temaları bilimkurgu severler için oldukça revaçta.

Survivors da 2008 yapımı bir BBC dizisi.Aslında 1970 lerde çekilmiş BBC dramalarının yeniden çekilmiş hali. İnsanın bağışıklık sisteminin kendine saldırıp çökmesine sebep olan bir virüs bütün dünyaya yayılıyor ve dünya popülasyonunun % 90 nı öldürüyor.Yanlızca bu virüse karşı doğuştan bağışıklığa sahip birkaç şanslı  belki de kısmen şanssız insan hayatta kalmayı başarıyor.Ancak başroldeki Abby Grant hariç.Vücuduna virüs girip de ölmeyen tek kişi o.Virüsten sağ kurtulan bu insanların hayatta kalma mücadelesi başlıyor.Yağmalar,saldırılar…Güç kimdeyse yiyecek de,su da ondan.İnsanları tembelliğe ve korunmasız bir bebek haline getiren teknoloji gittikten sonra herkes içindeki ilkel güdüleri ve yaşama şeklini kabullenmek zorunda.Hiç bir şey eskisi gibi değildir çünkü.

Hikayede Survivorslarımızın tesadüfen birbirini bulması ve kendilerine küçük bir topluluk oluşturmasıyla start alıyor.Tek başına ayakta kalmaktansa bir grup halinde çok daha güçlü ve rahat olabileceklerini düşünürler.

Virüsün vüduna girmesine rağmen onu yenip hayatta kalan ve oğlu Peter’ı arayan Abby,daha önce berbat bir aile hayatı olan şimdiler  de ise yeni sessiz bir hayat kurmak isteyen Greg,hapishaneden kaçan ve bir katil olan dayanıklı çevik Tom,ailesinden hiçbir üye sağ kalamamış küçük Najid,güzel doktor Anya ve  babasının parasını yemekten başka bir işi olmayan playboy Al.Karakterlerimizin yolları artık beraberdir,yaşamaya birlikte çalışacaklardır.


Konu olarak hakikaten insanı derinden etkileyen bir yapıya sahip.Korkutuyor,paranoyayı ateşliyor.Ya bu hale bizde gelirsek olgusunu düşündürüyor.Çünkü insanın en ilkel kalmış yanlarını anlatıyor belkide.Kölelik,yağmacılık,kapitalizm hepsi dahilinde.

Ayrıyetten Manchester kırsallarında çekilmiş,dokunulmamış yeşillikler göz seyri açısından oldukça güzel.

Dizi 2. sezon sonunda sonlandırıldı.Ancak hayranlarının isteği sonucunda 3.sezon onayı beklemeye alındı.Sezon da İngiliz yapımlarına has olarak 6 bölüm var.Pilot bölümü yaklaşık 85 dakika diğer bölümler ise 60 dakika.



2.sezon




2 yorum:

hülya dedi ki...

bu diziyi bana sen önermiştin bi kaç bölüm izleyebildim ancak güzel bir dizi ama bana stephing king'in mahşer romanını hatırlattı.Bu romanın filmide vardı izlemeni tavsiye ederim buna benzer olaylar oluyor

ElifLisa dedi ki...

Survivors zaten 70 li yıllarda çekilmiş dizinin yeni versiyonu.Devam et derim ben mutlaka bırakma.